Hvilke kondomer skal jeg købe?

Gå tilbage til bloggen
Udgivet den 27 september, 2021

Der er utroligt mange præventionsmidler på markedet, og de kan alle sammen omtrent det samme: nemlig at beskytte mod graviditet. Der er dog enkelte former for prævention, der kan lidt mere, og det inkluderer blandt andet kondomet.

Kondomet er den første type prævention, der kom på markedet. Da det først blev præsenteret, var det dog ikke naturgummi, det bestod af, hvorfor det først er efter AIDS udbruddet, at kondomet også har kunne beskytte mod seksuelt overførte sygdomme. Sidenhen er der kommet en lang række kondomer på markedet, og det er en type prævention, der har udviklet sig hastigt i løbet af årene.

Vil du læse mere om de forskellige typer kondomer og dermed få besvaret spørgsmål: Hvilke kondomer skal jeg købe? så kan du blot læse mere her.

Det almindelige kondom

Selvom der findes utroligt mange kondomer, så må vi ikke glemme, at der stadig findes en helt almindelig model. Denne har en glat overflade, og den kommer enten med eller uden glidecreme. Det er den type kondom, der typisk bliver brugt - særligt hvis du har skiftende seksuelle partnere – og det er også en type, som du ikke går galt i byen med.

Som sagt kan du vælge mellem et almindeligt kondom med glidecreme eller et almindeligt kondom uden glidecreme.

Fordelen ved at vælge kondomet med glidecreme er, at det sjældent gør skade, men det kan gøre stor gavn, hvis kvinden er generet af tørhed i skeden. Her vil hun få en mere behagelig oplevelse, hvis glidecreme er involveret.

Dog kan du også vælge den type, der ikke er creme på. Her kan du selv vælge at smøre creme på, inden brug, men du kan også bruge det som det er. Det er en god ide, hvis kvinden er allergisk overfor glidecreme, og du derfor ikke er sikker på, at hun kan tåle den, der er blevet brugt.

Hvis du ikke ved, hvilket kondom du skal købe, så er denne type en god start.

Nopret kondom

Det noprede kondom følger lige hælen på det almindelige kondom, da det stort set kan det samme – det giver blot lidt ekstra nydelse til kvinden, da den noprede overflade stimulerer hendes skede.

De noprede kondomer bruges nogle gange af dem, der ofte skifter seksuelle partnere – det kan være at kvinden selv har noprede kondomer, fordi hun nyder følelsen - men ellers bruges det også af par, der har eksperimenteret og fundet ud af, at det virker.

Tynde kondomer

De tynde kondomer bruges typisk af mænd, der finder almindelige kondomer generende, eller føler, at kondomet tager noget af nydelsen væk. Det fungerer ligesom almindelige kondomer, men de er selvfølgelig mere skrøbelige, da de er tyndere. Derfor bør I være ekstra forsigtige med skarpe negle, smykker og lignende, der kan rive hul på kondomet, samt vær ekstra forsigtig, når du opbevarer kondomet. Lad det ikke ligge i lommen eller pungen, men opbevar det i stedet i dit natbord i dets originale indpakning.

Kondomer med smag

Kondomer med smag er til de par, der gerne vil krydre lidt på sexlivet. Det kan gøre det ekstra sjovt at give et blowjob, og det er også ideelt, hvis du vil være sikker på, at der ikke overføres nogle seksuelle sygdomme til munden. Seksuelt overførte sygdomme kan nemlig også sætte sig i mund og ansigt, så det er vigtigt at beskytte sig her også.

Kondomer med farve

Igen er det en type prævention, der hører til hos parrene, der gerne vil prøve noget nyt. Det er sjovt og en god måde at løsne lidt op for stemningen på, så I slapper mere af i løbet af aftenen.