De vigtigste komponenter i en sund livsstil

Gå tilbage til bloggen
Udgivet den 31 maj, 2023

Det at leve sundt er ikke alene en investering i dit velvære og helbred nu og her, det er også en langsigtet investering, som kan medvirke til at sikre dit velvære og din livskvalitet i fremtiden. Sørger du for på visse parametre at prioritere din sundhed nu, vil du kunne takke dig selv for det senere. Her er nogle af de vigtigste komponenter i en sund livsstil.

Et aktivt sexliv

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi her på siden mener, at et aktivt sexliv er en vigtig faktor i en sund livsstil. Hvad end man har fast partner eller ej, kan et aktivt og sundt sexliv influere den overordnede livskvalitet betydeligt og skabe både mere overskud og glæde i hverdagen.

Sex er sund for både krop og sjæl, men det er vigtigt, at man altid dyrker sikker sex. Kondomet er den sikreste form for prævention, fordi det beskytter både mod graviditet og mod seksuelt overførte sygdomme som den eneste præventionsform.

God nattesøvn

Ud over et aktivt sexliv, er det vigtigt sørge for at sove godt om natten. Faktisk vurderes søvn af mange eksperter som værende en af de absolut vigtigste faktorer for vores helbred. Det gælder både på længere sigt, men det gælder også fra dag til dag, at en god nattesøvn kan øge vores koncentration og produktivitet for slet ikke at nævne, at det naturligvis i det hele taget er nemmere at møde hverdagens strabadser og udfordringer, når man føler sig frisk og veludhvilet.

På længere sigt kan god søvn forbedre vores fysiske egenskaber samt modvirke eksempelvis depression og stress. Søvn er således både gavnligt for vores fysik og for vores mentale helbred. Dårlig søvn kan også bevirke, at risikoen for vægtforøgelse stiger ganske betydeligt, ligesom dårlig søvn kan føre til alvorlige sygdomme i form af især hjertesygdomme.

For at sikre dig, at du få sovet godt om natten bør du selvfølgelig dels indrette dine daglige rutiner således, at du får tilstrækkeligt med timers søvn, men man må heller ikke undervurdere betydningen af en god seng at sove i. Vælg eksempelvis en elevationsseng med en god madras, der kan skabe de bedste mulige forudsætninger for en god nattesøvn. 

Regelmæssig motion

Det kommer nok næppe som en overraskelse for nogen, at regelmæssig motion ligeledes er en vigtig faktor, når det kommer til vores helbred og livskvalitet. Som udgangspunkt skal man gerne have pulsen op hver eneste dag, og det er både sundt for kroppen og hjernen at dyrke motion.

Forsøg gerne at finde frem til en motionsform, du synes er sjov, da det herved er nemmere at bevare motivationen og holde formen ved lige. Foretrækker du at træne derhjemme, kan du med fordel overveje at anskaffe dig en crosstrainer, som er et fremragende redskab til effektiv motion for både nybegyndere og de mere erfarne træningstyper.