Få dine spørgsmål om kondomer besvaret her

Gå tilbage til bloggen
Udgivet den 31 maj, 2023

Vi vil her besvare nogle af de spørgsmål, som du måtte gå rundt med om kondomer. For der kan være mange ting, man er i tvivl om i forhold til kondomer. Dem vil vi nu besvare.

Hvilken slags kondom er bedst for mig?

Det er noget, som du kun finder ud af i takt med, at du prøver løs. Det er den eneste måde, hvorpå du finder ud af, hvilket kondom der passer dig bedst. Der er mange fordele og enkelte ulemper ved de fleste kondomer. Det er op til dig at finde ud af, hvad din præference er. Foretrækker du, at kondomet sidder løst eller stramt? Vil du have, at det dufter, eller at det ikke gør? Skal det være stort eller småt i størrelsen? Skal der være en smag på kondomet, så det også kan bruges under blowjob? Der er mange ting, der spiller ind, som man kan gøre sig overvejelser om.

Hvilken størrelse kondom skal jeg vælge?

Det er vigtigt, at du vælger det rigtige kondom i forhold til den størrelse, som du har brug for. Der er mange, der skal bruge små kondomer, der er mange, der skal bruge mellemstørrelse kondomer, og så er der også en del, der skal bruge de største størrelser på markedet. Størrelsen er ikke kun længden, men også bredden. Det kan være svært at vide, hvilken størrelse man selv bør bruge. Det kan også her være en god ide at prøve sig frem, så man ved, hvilken størrelse kondom man skal bruge.

Hvor stramt skal et kondom sidde?

Nogle kan godt lide, at kondomet sidder stramt. Men der kan være grænser for, hvor stramt det skal sidde på penis. Kondomet må sådan set sidde gerne sidde stramt, men det skal ikke være ubehageligt. Føles det for stramt, bør du vælge et kondom, der er større i størrelsen. Og omvendt er det også sådan, at hvis du har et kondom på penis, der ikke sidder stramt nok, skal du nok vælge en mindre størrelse fremover.

Den korrekte størrelse øger den seksuelle sikkerhed. Det skyldes, at en forkert størrelse øger sandsynligheden for, at kondomet falder af eller går i stykker under samleje.

Kan kondomer gå hen at blive for gamle?

Det kan de sådan set godt, ja. De fleste kondomer er udstyret med en udløbsdato, som gør livet nemmere for dig som bruger af kondomet. I gennemsnit holder kondomer i 3-5 år. Hvis du bruger et kondom, der er for gammelt, er der en øget risiko for, at det sprænger under samleje. Det kan i sidste ende medføre graviditet og seksuelle sygdomme. Det, man skal have for øje med kondomer, der har holdbarhedsdato skrevet på, er, at de opfylder sikkerhedskravene fra CE. Det gør, at de har større troværdighed end de kondomer, hvor der ikke er skrevet noget om udløbsdatoen. Står der noget om, hvornår kondomet udløber, kan du være sikker på, at de er blevet lavet under de rigtige forhold. Det er et sundt tegn.