Hvad er kondomer lavet af?

Gå tilbage til bloggen
Udgivet den 23 september, 2021

Kondomet er en af de mest populære former for prævention i Danmark - og med god grund! Der er nemlig ikke en anden type prævention, der kan sikre samme effektivitet i form af både beskyttelse mod graviditet og sexsygdomme. Derfor giver det altså god mening at have et kondom ved hånden, hvis du planlægger at have sex indenfor den nærmeste fremtid.

Men hvad er kondomer egentligt lavet af, og hvorfor er det en god ide at benytte sig af kondomer, selvom du måske også bruger anden form for prævention? Det kan du læse meget mere om lige her.

Hvad er kondomer lavet af?

Kondomer er typisk lavet af latex, men de kan også være lavet af en anden form for gummi. Hvis du er allergisk over for latex, så er der altså andre muligheder, som du bør benytter. Du bør ikke blot sige pyt og begynde at bruge andre metoder, der ikke beskytter mod kønssygdomme, men kun sikrer, at du eller din partner ikke bliver gravid.

Hvorfor bruger et kondom - også selvom det måske kræver lidt ekstra?

Hvis kondomet bruges rigtigt, så er der helt op til 97% sikkerhed for, at du undgår en uønsket graviditet. En metode som p-piller eller en spiral giver en sikkerhed på helt op til 99%, men til gengæld er du ikke beskyttet mod eventuelle kønssygdomme. Kondomet er nemlig den eneste form for prævention, der beskytter begge parter mod forskellige kønssygdomme. Kombinerer du til gengæld de to, så vil det teoretisk set ikke være muligt pludselig at stå i en situation med en uønsket graviditet, hvorfor dette selvfølgelig er en optimal løsning.

Du kan f.eks læse denne triste record til Nordjylland i record høje Klamydia tal fordi der ikke bruges kondom.

En sidste fordel er desuden, at alle kan købe kondomer. det er ligegyldigt, om du har ramt den seksuelle lavalder og hvilket køn du er; du kan altid købe et kondom, og dermed er det utroligt tilgængeligt.

Værd at vide om anskaffelsen af kondomer

Selvom det er utroligt nemt at få adgang til kondomer herhjemme, så er det altså ikke helt så nemt i udlandet, da de ikke har den samme åbenhed og accept omkring fri sex. Hvis du skal ud og rejse, så giver det altså rigtig god mening at købe kondomer hjemmefra. På den måde får du også en form for sikkerhed i forhold til kvaliteten, som du måske heller ikke kan regne med på samme måde i udlandet. Det afhænger selvfølgelig af, hvor du skal hen, men kondomet fylder trods alt ikke mere, end at det skulle være muligt at finde plads i kufferten.