Hvor gammel skal du være for at købe kondomer?

Gå tilbage til bloggen
Udgivet den 30 september, 2021

Kondomer er en af de mest effektive former for præventionsmidler på markedet. Ikke nok med at det er tilgængeligt for alle, så er det også en god sikkerhed både mod graviditet, men også mod kønssygdomme. Det er også særligt en god sikkerhed for dem, der ofte skifte seksuelle partnere, og derfor ikke ved, om deres partner er blevet testet siden sidste gang de var intime med en anden.

Men hvor gammel skal du egentligt være for at købe kondomer? Det kan du læse meget mere om lige her, hvor du også får nogle andre fakta om kondomer, så det bliver nemmere for dig at vælge rigtigt.

Den seksuelle lavalder

Den seksuelle lavalder har intet at gøre med, om du kan købe kondomer. Alle kan nemlig få lov at gå ned til den lokale superbrugs og købe en pakke, uanset alder og køn. På den måde er det også muligt for dem, der ikke stoppes af den seksuelle lavalder, at beskytte sig selv.

Hvorfor vælge et kondom som præventionsmiddel?

Hvis ikke du kender din partner, eller hvis ikke din partner er blevet testet for eventuelle kønssygdomme, så er kondomet den bedste måde, hvorpå du kan være sikker på, at du ikke fanger en kønssygdom selv. Kondomet er nemlig et af de eneste og et af de mest sikre præventionsmidler til at fange kønssygdomme.

Hvis du vælger at kombinere kondomet med et andet præventionsmiddel som for eksempel p-piller, så stiller du også dig selv i en situation, hvor en uønsket graviditet teoretisk set er udelukket. Derfor er du altså dobbelt sikret.

De forskellige typer kondomer

Der findes utroligt mange forskellige typer kondomer på markedet, og det skyldes simpelthen, at ikke to penisser er ens. Derfor skal der altså også være en model, der passer til netop din, så kondomet er behageligt, men også så det ikke falder af undervejs.

Når du køber kondomer, så er det altså også vigtigt, at du er realistisk med størrelsen, da det ellers kan have indflydelse på din egen komfort, men også kondomets evne til at beskytter begge parter effektivt.

Det er dog ikke kun størrelsen på kondomer, der adskiller dem fra hinanden. Der findes også både kondomer med smag, nubrede kondomer og kondomer, der kan lyse i mørket. Alt afhængig af, hvor sjovt et kondom, du er interesseret i, så findes der altså også forskellige modeller til det.