Kønslæber

Kønslæberne er en del af kvindens kønsorganer eller det, der kaldes vulva. Det er nemlig de hudfolder, der omkranser skedeåbningen. Deres opgave er blandt andet at beskytte skedeåbningen samt de andre følsomme områder, som de dækker og gemmer på.
De kan se ud på mange forskellige måder. Det er ligesom med resten af kroppens dele meget forskelligt fra person til person, hvordan de er blevet formet. De kan både være lange og korte, så uanset hvordan dine ser ud, så er der altså ikke grund til at være usikker omkring det.
Kønslæberne er desuden en erogen zone for de fleste, da de er meget følsomme. Det gælder både de indre og ydre læber, men de indre er de mest følsomme, mens de ydre ikke er helt så følsomme, som det, der gemmer sig inde bagved.
Vil du blive klogere på dem, så kan du blot læse mere her, hvor vi gennemgår det mest basale.


De ydre kønslæber


Som sagt har kvinder både indre og ydre kønslæber. De ydre strækker sig fra venusbjerget til skedeåbningens bund, hvor mellemkødet begynder. De beskytter som sagt alt det, der gemmer sig inde bag ved dem: det vil sige skedeåbningen, klitoris og urinrørsåbningen. Fordi de er dækket af almindelig hud, er de ikke lige så følsomme som de indre læber; de er der primært for at beskytte. Dog betragtes det som en erogen zone hos mange, så helt glemmes skal de ikke.


De indre kønslæber


De indre læber er til gengæld meget følsomme, fordi de ikke er dækket af almindelig hud, men derimod er de dækket af slimhinder. Ligesom med de ydre kønsdele, så kan de se ud på mange forskellige måder: nogle er fyldige, mens andre er små, nogle er længere end de ydre, mens andre er pakket væk. Fælles for dem alle er, at det er helt normalt.


Fakta om kønslæber:

  • Kaldes også for kronblade, labiae, labia majora (de ydre), labia minora (indre).
  • De kan godt svulme op, når kvinden bliver ophidset, da blodet strømmer dertil.
  • I nogle lande opereres læberne mindre, fordi det bliver betragtet som pænere. Har du ikke medicinsk grundlag for dette i Danmark, så er det ulovligt