Hvad koster et femidom? Og alt hvad du skal vide om det

Gå tilbage til bloggen
Udgivet den 19 november, 2021

Femidomet – den helt nye form for prævention. Kondomet til kvinder.

Femidomet er en form for pose, som kvinder kan sætte ind i skeden, inden de skal have samleje med mænd. Det fungerer som en barriere, der forhindrer hud til hud kontakt mellem kvindens skede og mandens penis og samtidig samler sæden op, når han får udløsning.

Det er et relativt nyt koncept, så hvis du endnu ikke føler, at du ved alt, der er at vide om femidomet, så kan du blot læse mere lige her.

Hvad er et femidom?

Et femidom virker ligesom et kondom, men det bruges af kvinden. Det beskytter mod både seksuelt overførte sygdomme og graviditet på lige fod med kondomet, og der er ingen hormoner involverede.

Femidomet kan købes i håndkøb, og det fungerer også meget ligesom kondomet. Det er fremstillet i blød plads, og det har en elastikring i hver ende. De to elastikringe har ikke samme størrelse - der er en lille og en stor. Den lille placeres oppe i skeden omkring livmodermunden, mens den større rind placeres ved skedeåbningen. Det dækker i sidste ende livmoderhalsen på samme måde som et pessar.

Det skal placeres inden samleje, og det beskytter kun mod kønssygdomme og graviditet, hvis det bruges korrekt. Derfor er det vigtigt at være opmærksom, når femidomet påføres.

Hvad koster et femidom?

Prisen på femidomer varierer meget, så det er lidt svært at sige, hvad et femidom koster. Du finder dem både til en pris, der minder meget om prisen på kondomer, men du finder dem også til chokerende høje priser.

Hvorvidt prisen har indflydelse på kvaliteten af femidomet kan også være lidt svært at sige, da kvinder er meget forskellige, og der måske ikke er ét femidom, der passer til alle.

Hvis du vil have besvaret spørgsmål: Hvad koster et femidom? Så kan du prøve at undersøge markedet og prøve nogle forskellige af. Svaret er måske ikke det samme for dig som for en veninde, hvis ikke I kan bruge samme model.

Fordele ved femidom

Femidomet har sine fordele, men den mest bemærkelsesværdige er, at kvinden ikke længere skal føle sig presset til at have ubeskyttet sex. Partnerens indblanding er ikke længere nødvendig, og det kan endda sættes op længe inden samleje. Sidst er det heller ikke et krav, at manden har rejsning, hvorfor han heller ikke behøver at trække sig ud lige efter udløsning, som han er med et kondom.

 

Der er jo også de tradionelle kondomer lige her ;) 

 

Relaterede produkter: